Dit doen wij

Een groter bijgebouw dankzij sloopregeling!

Geplaatst: 12-02-2021

De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen hebben op dinsdag 9 februari jl. een sloopkwaliteitsregeling gepresenteerd aan de Commissie van Ruimte en Economie.

De sloopkwaliteitsregeling is bedoeld voor iedereen die meer vierkante meters aan bijgebouwen wil realiseren bij zijn of haar (bedrijfs-)woning. Daarnaast is de regeling gericht op (gestopte) boeren die de kosten voor gesloopte meters, in het kader van herbestemming, terug willen verdienen.

De regeling moet eigenaren van locaties in het buitengebied verleiden tot herbestemming en de sloop van overtollige bebouwing stimuleren.

 

Maatwerk

Met de sloopkwaliteitsregeling wordt ingespeeld op de behoefte aan meer maatwerk na omzetting van de agrarische bestemming op het gebied van (bij)gebouwen bij (bedrijfs-)woningen. Tevens functioneert de sloopbank als een soort ‘marktplaats’, waar vraag en aanbod van sloop- en compensatiemeters bij elkaar worden gebracht. Het is aan de partijen die hieraan deel willen nemen om onderling afspraken te maken over de voorwaarden, prijs en de planning van de sloop en herbestemming, op zowel de sloop- als de bouwlocatie.

Heeft u overtollige agrarische bedrijfsgebouwen of wilt u de bijgebouwen bij uw woning vergroten? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook kunnen wij voor u bemiddelen in de aan- of verkoop van sloopmeters. U kunt ons bereiken via 013-3031876 of info@verschelvandun.nl.

 

 

Bron: Gemeente Baarle-Nassau (9-2-2021)

Nieuws overzicht