Dit doen wij

Nevenactiviteiten en huisvestiging tijdelijke arbeidskrachten

Geplaatst: 08-05-2017

Steeds meer ondernemers maken gebruik van tijdelijke arbeidskrachten. Deze arbeidskrachten kunt u in veel gevallen huisvesten op het bedrijf. Soms is dit rechtstreeks toegestaan, in andere gevallen moet u hiervoor een ontheffing van het bestemmingsplan aanvragen.

Ook wanneer u een andere neventak wilt exploiteren, zoals bijvoorbeeld een Bed & Breakfast, groepsaccommodatie, zorgboerderij of kinderopvang, bestaan er, al dan niet met ontheffing, mogelijkheden binnen het bestemmingsplan.

In het bestemmingsplan worden veelal voorwaarden gesteld aan hoeveel oppervlakte de huisvestiging of nevenactiviteit mag beslaan en/of welke gebouwen hiervoor gebruikt mogen worden. Daarnaast dient u rekening te houden met de bouwbesluiteisen. Denk hierbij aan de constructieve veiligheid van de woon- of verblijfsruimte, ventilatie-eisen en brandveiligheid. Een gebruiksmelding of vergunning in het kader van het brandveilig gebruiken kan ook noodzakelijk zijn. Dit is afhankelijk van het aantal en soort personen dat overdag verblijft en/of overnacht.

Onze adviseurs hebben ruime kennis en ervaring op dit gebied. Heeft u vragen over bovenstaande zaken, dan staan zij u graag te woord.

 

Nieuws overzicht