Dit doen wij

Geslaagde introductie HAS-studenten: ‘Ik had een saai kantoor verwacht’

Geplaatst: 13-03-2024

Op ons kantoor in Gilze kwamen dinsdag zeven HAS-studenten langs voor een introductiemiddag. De studenten gingen na een korte introductie aan de slag met drie casussen uit de praktijk. Ze maakten achtereenvolgens kennis met vraagstukken rondom milieu, ruimtelijke ordening en landschappelijke inpassing. Het enthousiasme over de interactieve opzet was groot. 

“Het is leuker dan op school. Je ziet echt de praktijk", zei Steffy Lazeroms, afgestudeerd aan de HAS Dieren en Veehouderij. "We hebben ook casussen uitgewerkt. Bijvoorbeeld over een melkveebedrijf dat wilde uitbreiden en een kinderdagverblijf erbij wilde realiseren. We hebben uitgezocht hoe het zit met vergunningen en wat juridisch kan. Ik vond het heel leuk om veel uit te zoeken en te kijken wat je kunt betekenen voor het bedrijf uit de casus. Ik heb zeker veel geleerd en vond de mensen ook leuk."

Troy Teeuwen, HAS-student Management van de Leefomgeving, verwachtte 'vooral veel serieuze en lange voorstelrondes van het bedrijf'. "Daarentegen was er bij binnenkomst al direct een lossere sfeer met veel enthousiaste mensen wat ik persoonlijk heel fijn vond. Na korte voorstelrondes konden we aan de slag met allerlei opdrachten, waardoor ik een goed beeld heb gekregen van het bedrijf en zijn werkzaamheden. Het aan de slag gaan met de casusopdrachten is wel echt een slimme zet van jullie, want vele andere bedrijven waar we langs zijn geweest doen dit niet."

  

‘Ik had een saai kantoor verwacht’

“Eerlijk gezegd had ik een saai kantoor verwacht waarbij iedereen alleen maar in de papieren zit. Maar ik ben erachter gekomen dat het helemaal niet saai is en heb me graag verdiept in de planologische werkwijze van dit bedrijf”, zei Emirkan Evlyaoglu, tweedejaarsstudent Management van de Leefomgeving. “Collega’s werken hier integraal aan opdrachten. Ze zijn ook behulpzaam en gastvrij. Dus je voelt je helemaal niet buitengesloten als ontwerper, omdat jij maar een onderdeel van het vakgebied bedient. Door samen te werken komen ze ook tot een mooier resultaat voor de klanten. Dat spreekt me zeker aan.”

Studiegenoot Guido Theuns sprak na afloop over een 'goed georganiseerde middag. "Ik heb een duidelijke indruk gekregen van het bedrijf. Fijn dat de uitleg door verschillende personen voor elk hun eigen vakgebied werd gedaan. Van Dun lijkt me een erg leuk en geschikt bedrijf om stage te lopen. Ik zou hierover graag verder in gesprek willen."

      

‘Geen schoolse uitleg’

De introductiemiddag kende een andere opzet dan voorheen. Communicatieadviseur Natasja Ververs legt uit hoe dat zit. “In plaats van een rondje over de werkvloer en schoolse uitleg over onze dienstverlening hebben we bewust gekozen voor een interactieve opzet. Ervaringsleren zorgt namelijk voor de juiste beleving of iets bij je past of niet. Zo filter je serieuze kandidaten eruit en dat is wat je wilt als bedrijf."

 

 

Uitdagend en representatief
Natasja prijst de inzet van haar collega’s Niels Vermeeren, Britt Kuppens en Teske van Hooijdonk. “Ze hebben direct de nieuwe opzet van de introductiemiddag omarmd en er op constructieve wijze mee invulling aan gegeven. Hun presentaties waren to the point, hun praktijkopdrachten uitdagend en representatief voor hun dagelijkse werk. Ze namen ook alle tijd om vragen van de studenten te beantwoorden. Echt heel fijn om zo samen je werkgever te kunnen presenteren.” 

 

  

Nieuws overzicht