Dit doen wij

Herontwikkeling VAB naar niet-agrarische bedrijfslocatie

Geplaatst: 19-10-2020

Op deze locatie in het buitengebied van de gemeente Reusel – De Mierden wordt al generaties lang een agrarisch familiebedrijf gerund. De aangescherpte wet- en regelgeving, het kleinschalige karakter van het bedrijf, het beperkte bouwvlak en de ligging nabij een natuurgebied zorgen er echter voor dat het agrarische bedrijf onvoldoende toekomst heeft.

Tegelijkertijd was de initiatiefnemer, een zelfstandig ondernemer in de meubel- en interieurbouw, op zoek naar een locatie om zijn bedrijf te kunnen vestigen. Met het vrijkomen van de ouderlijke bedrijfslocatie ontstond een win-win situatie. Initiatiefnemer kan de locatie overnemen, er een kleinschalig meubel- en interieurbouwbedrijf vestigen en met zijn gezin de woning betrekken.

Door de herontwikkeling van de voormalige agrarische bedrijfslocatie naar een niet-agrarische bedrijfslocatie is niet alleen ruimte gecreëerd voor een lokale ondernemer, er is tevens een meerwaarde voor de gemeente gecreëerd door leegstand van vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen en zo verpaupering van het buitengebied te voorkomen.

Van Dun Ontwerp & Planologie heeft voor deze ontwikkeling het principeverzoek en het bestemmingsplan mogen verzorgen.

 

Wij wensen de initiatiefnemers veel geluk op hun nieuwe woon-werklocatie! Neem ook eens een kijkje op www.intermeubelwillems.nl.

 

 

Nieuws overzicht