Dit doen wij

Normering huisvesting arbeidsmigranten Someren

Geplaatst: 26-10-2021

De gemeente Someren is een samenwerking aangegaan met Stichting Normering Flexwonen (SNF). Huisvesting voor arbeidsmigranten moet voortaan voldoen aan de normering van SNF.

Woensdag 20 oktober jl. werd de samenwerking tussen de gemeente Someren en de SNF bekrachtigd met de ondertekening van een convenant. Organisaties die arbeidsmigranten huisvesten moeten voortaan voldoen aan de normering van SNF. Deze normering is tevens opgenomen in het gemeentelijk beleid voor het huisvesten van arbeidsmigranten.

Hiermee wil de gemeente ervoor zorgen dat de vele arbeidsmigranten die in Someren werken, in goede omstandigheden kunnen wonen. De norm bestaat uit de onderdelen ruimte en privacy, sanitair, veiligheid en hygiëne, voorzieningen, informatievoorziening, brandveiligheid, toezicht en beheer. 

 

Controles

De gemeente Someren gaat actief controleren of huisvesting voldoet aan de SNF normen en of alle benodigde vergunningen in orde zijn. Naast het gemeentelijk toezicht worden gecertificeerde locaties geïnspecteerd door de SNF.

 

Meer informatie

Voldoet uw huisvesting voor arbeidsmigranten aan de regels? Wij kijken graag met u mee of u uw vergunningen en huisvesting in orde zijn.

Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0493 745015 of via info@vandunadvies.nl.

 

Nieuws overzicht