Dit doen wij

Realisatie huisvestingsgebouw arbeidsmigranten

Geplaatst: 19-01-2021

In het buitengebied van Oisterwijk wordt een duurzaam huisvestingsgebouw voor de werknemers van een tuinbouwbedrijf gerealiseerd.

Door nieuwe teeltontwikkelingen heeft het bedrijf een groei doorgemaakt naar 3 hectare glastuinbouw waarvoor in de piekseizoenen ongeveer 50 tot 60 medewerkers nodig zijn. De bestaande huisvesting voorziet slechts in 18 slaapplaatsen en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Daarom wil de initiatiefnemer graag een nieuw duurzaam huisvestingsgebouw realiseren voor in totaal 54 werknemers.

Van Dun Ontwerp & Planologie heeft hiervoor het schetsontwerp en de omgevingsvergunning fase A voor het handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan mogen verzorgen. De verklaring van geen bedenkingen is inmiddels verleend.

 

Fase B

Het fraai vormgegeven gebouw wordt in de komende fase B verder uitgewerkt. Het bevat in totaal 27 kamers, allemaal voorzien van een eigen badkamer, keukenblok en zithoek. Op de begane vloer komt een ruime gemeenschappelijke woonkamer en een wasruimte. Op de eerste verdieping twee overkapte dakterrassen. De inrichting, afwerking en installaties in het gebouw worden vanzelfsprekend afgestemd op de meest recente eisen omtrent duurzaamheid, (brand)veiligheid en welzijn/gezondheid. Tevens zal de huisvesting voldoen aan de eisen van Stichting Normering Flexwonen.

 

 

Nieuws overzicht