Dit doen wij

Warme saneringsregeling varkenshouderij definitief

Geplaatst: 12-11-2019

Vanaf 25 november 2019 tot 15 januari 2020 kunnen varkenshouders zich aanmelden voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). Inschrijven voor deelname brengt nog geen verplichtingen met zich mee.

Wanneer u in aanmerking komt voor de subsidie ontvangt u een vergoeding voor de in te leveren varkensrechten en 65% van de gecorrigeerde vervangingswaarde van de varkensstallen.

Om deel te nemen aan de Srv moet worden voldaan aan o.a. de volgende voorwaarden:

  • Het bedrijf bevind zich in het overschotgebied Zuid of Oost;
  • Het bedrijf heeft een geurscore van 0,4 of hoger;
  • Er is niet deelgenomen aan de stoppersregeling;
  • Er mag op de locatie geen intensieve veehouderij meer komen;
  • De varkenshouderij is de afgelopen 5 jaar onafgebroken in gebruik geweest;
  • Er dient minimaal 80% van de noodzakelijke varkensrechten in eigendom te zijn;

Aanvragen voor een subsidie zullen gerangschikt worden op de mate van geurbelasting op woningen in een straal van 1 km rond het bedrijf. Varkenshouderijlocaties die de hoogste geurscore hebben komen, in geval het beschikbare budget van € 180 miljoen ontoereikend is om alle aanvragen toe te wijzen, als eerste in aanmerking voor een subsidie. Het is dus niet wie het eerst komt, die het eerst maalt.

 

Meer informatie

Overweegt u om deel te nemen aan deze regeling? Of bent u benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt en wat de vergoedingen in uw geval zijn? Dan kunnen wij u daarbij ondersteunen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Rob Hesselmans: T. 013 3031876 / E. robhesselmans@verschelvandun.nl  

 

Aanpassen bestemmingsplan

Neemt u al deel aan de regeling? Dan adviseren wij u om tijdig plannen te maken voor uw locatie na het stoppen van de varkenshouderij. Onze collega’s van Van Dun Ontwerp & Planologie helpen u daar graag bij. Ook kunnen zij u laten zien welke mogelijkheden er bestaan op uw locatie nadat u gestopt bent. Bijvoorbeeld in de vorm van wonen, recreatie, zorg of verhuur van ruimten. Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer 013 5199458 of info@ontwerp-planologie.nl.

 

Nieuws overzicht